Riparien UKK

Riparien usein kysyttyjä kysymyksiä:

Miten pitkään leiri kestää?
Vuokatinrannan rippikoulut kestävät yhteensä 12 päivää. Ne alkavat aina tiistaisin ja päättyvät toisen viikon lauantaina konfirmaatioon.

Miten Raamattuopiston riparit eroavat seurakunnan riparista?
Ensinnäkin leiriläisemme tulevat ympäri Suomea, ja moni tulee leirille niin, ettei tunne ketään entuudestaan. Se on leiriemme hienoimmista jutuista, kun ihmiset saavat uusia kavereita/ystäviä eripuolelta Suomea. Se, että leiriläiset tulevat monilta paikkakunnilta johtaa myös siihen, ettemme voi pitää ennakkotapaamisia keväällä. Siispä leirimme ovat tosiaan normaalia pidempiä, jotta ehdimme rauhassa tutustua toisiimme ja rippikoulun oppisisältöön.

Pitääkö minun käydä seurakuntani jutuissa ja täyttää se riparipassi tai muu vastaava?
Kyllä. Rippikoulu on virallisesti puolen vuoden kokonaisuus, johon kuuluu olennaisesti myös tuo kotiseurakuntaan tutustuminen. Sinun pitää toteuttaa se kotiseurakuntasi ohjeiden mukaisesti ja tuoda leirille mukana joku todistus siitä, että tuo jakso on suoritettu. Me emme vastaa niistä, emmekä voi ottaa niiden sisältöihin kantaa, vaan kotiseurakuntasi määrittelee sen, mitä kaikkea sinun pitää ennakkoon tehdä. Jos asut ulkomailla tai kotiseurakuntasi ei ole luterilainen, ole meihin yhteyksissä, niin selvitetään miten sinun tapauksessasi toimitaan.

Miten leireille ilmoittaudutaan?
Leireille ilmoittaudutaan nettilomakkeella, jonka linkki löytyy kunkin vuoden rippikoulujen tietojen yhteydestä. Jos ilmoittautumisen kanssa on ongelmia, ota yhteyttä nuorisotyöhön (nuoret(at)sro.fi) Seuraavan vuoden riparien ilmoittautuminen avataan aina vappuna.

Miksi SRO:n riparit ovat seurakuntani leirejä kalliimpia?
Suurin yksittäinen syy on leirien kesto. Kuten todettua, rippikoulumme ovat 12 päivän mittaisia ja pidempi leiri tuo mukanaan korkeammat kustannukset. SRO ei myöskään ole paikallisseurakunta, joten me emme kerää emmekä hyödy esim. kirkollisverosta, emmekä voi sitä kautta subventoida hintojamme. Leirien hintojen on näin ollen katettava edes osa kuluistamme esim. majoituksen, ruokahuollon ja työvoimaresurssien osalta.

Leiri on meille aavistuksen liian kallis, voiko leirimaksusta saada alennusta?
Kuten edellä todettiin, meillä ei ole taloudellisesti samanlaista mahdollisuutta antaa leirimaksuista automaattista alennusta kuin paikallisseurakunnilla, mutta leirimaksuihimme voi tarvittaessa anoa stipendiä. Jos haluatte anoa stipendiä, voitte olla yhteydessä nuorisotyön johtajaan, Tiina Karlssoniin. Ja jos tahdotte jakaa leirimaksunne useampaan, kuin kahteen erään, voitte olla yhteydessä rippikoulunne vastuuvetäjään.

Onko leireillä oma WhatsApp-ryhmä?
Leireille tehdään omat WhatsApp -ryhmät keväällä. Huom: ko. ryhmät eivät ole SRO:n työntekijöiden suoraan moderoimia, mutta olemme tarvittaessa ryhmäläisiin yhteydessä jos ryhmissä esiintyy epäsopivaa käytöstä.

Entä jos en käytä WhatsAppia tai muutenkaan somea?
Ei haittaa! FB/Whatsapp/IG yms. ovat epävirallisia yhteydenpitovälineitä. Kaikki riparien tärkeät tiedot tulevat sinulle sähköpostitse ja itse leirillä aika kuluu pääosin kaiken muun, kuin oman kännykän ja somen parissa!

Millainen paikka Vuokatinranta on? 
Vaikka itse sanommekin, Vuokatinranta on yksi hienoimpia paikkoja pitää leirejä. Leirikeskus sijaitsee Vuokatinvaaran ja Nuasjärven välissä kauniilla paikalla, ja alueella on iso nurmikenttä, jossa on hyvä pelata monenlaista futiksesta lentikseen, hyvät tilat opetuksille ja löhöilyyn, loistava keittiö ja ruoka sekä puhdas ranta uimiseen.

Miten leirillä majoitutaan?
Vuokatinrannassa majoitus on pääsääntöisesti Vuokatinrannan ”mökkikylässä”. Mökkien ja Vuokatinrannan kuvia löydät osoitteesta www.vuokatinranta.fi

Voinko toivoa kämppäkavereita etukäteen?
Valitettavasti et. Emme voi millään toteuttaa kaikkia majoitustoiveita ja tahdomme tarjota jokaiselle leiriläiselle tasavertaisen ja reilun leirikokemuksen. Siksi majoitusjärjestys arvotaan ennen leiriä. Leirin ohjelma on myös rakennettu niin, että kämpissä käydään käytännössä vain nukkumassa ja välillä levähtämässä. Muuna aikana kavereiden kanssa voi vapaasti olla ulkona ja yhteisissä tiloissa.

Onko leireillä mitään erityisaktiviteetteja?
On! Vuokatin leireillä tehdään päiväretki Tiilikkajärven kansallispuiston upeisiin maisemiin ja leiristä riippuen saatamme hyödyntää myös Vuokatin harrastetarjontaa. Myös opetuksissa vaihtelevat monenlaiset erilaiset tavat opiskella kristinuskon tärkeitä asioita.

Onko Raamattuopiston ripareilla jatkorippikoulua?
Totta kai! Jatkis on joka vuosi syyskuun alussa ja sinne ovat tervetulleita kaikki kuluneen kesän leiriläiset ja isoset. Lokakuussa on vuorostaan sitten Megajatkis, jonne pääsevät kesän leiriläisten lisäksi myös aiempien vuosien leiriläiset ja isoset, ja mukaan saa ottaa myös omat kaverit kotiseurakunnasta. Kaikki ovat tervetulleita!