Toiminta: Nuoret aikuiset


Pop/jazz-3/3-teoriakurssi - siirretään tulevaisuuteen vähäisen osallistujamäärän vuoksi
11.–13.9.

ingressikuva
POP/JAZZ 3/3-TEORIAKURSSI
Opettajana Liisa Lipas

3/3-kurssi on tuhti paketti pop/rock-musiikin hahmottamisen perusteita. Kurssilla käydään läpi kaikki sävellajit, erilaiset mollit ja tyypillisimmät pop/rock-musiikissa tarvittavat improvisointiasteikot. Lisäksi opiskelemme intervallit 1-13, kolmi- ja nelisoinnut käännöksineen sekä sointuasteiden perusteet. Myös äänenkuljetuksen periaatteet opiskellaan eri sointutyypeillä. (Kurssilla ei opiskella säveltapailua.) Kurssin käytyäsi osaat lukea sointumerkkejä, ymmärrät miten tasaista äänenkuljetusta voi soveltaa esim. taustalaulujen tai soitintaustojen tekemiseen, ja saat monia työkaluja soittoon, improvisointiin sekä biisintekoon sovellettaviksi. Kurssille osallistuvilta odotetaan perusnuotinlukutaitoa sekä 2/3- asioiden ( = mupe2 / muha2 ) hallintaa (joko klassinen tai pop/jazz). (2/3-asioiden kertaamiseen soveltuu kaikki alan kirjallisuus.)

Liisa Lipas on musiikkilinjan pitkäaikainen teorianopettaja, joka opettaa opistolla erityisesti pidemmälle meneviä musiikin hahmotusaineiden ryhmiä. Teorianopettajana Liisan mottona ovat selkeys ja tekemällä oppiminen. Liisan tunneilla tehdäänkin paljon tehtäviä, jotta tunneilla käytävät asiat saataisiin sisäistettyä.

Opetustyön ohella Liisa sovittaa ja säveltää aktiivisesti musiikkia monenlaisille kokoonpanoille pienistä suuriin sekä johtaa orkestereita. Liisan oma soitin on piano, mutta hän soittaa aktiivisesti myös lyömäsoittimia, ja löytyy hänen soittohistoriastaan muitakin instrumentteja. Liisa on perehtynyt laajasti eri soittimiin, ja häneltä opiskelijat voivat saada oppia monenmoisissa sovittamiseen ja säveltämiseen liittyvissä asioissa.

Koulutukseltaan Liisa on pop/jazz-teoriapedagogi (Metropolia AMK) sekä filosofian maisteri (Helsingin yliopisto) pääaineenaan musiikkitiede. Liisa on toiminut Raamattuopistolla opettajana 12 vuotta. Lisäksi hän on opettanut muun muassa Metropoliassa sekä Porissa Palmgren-konservatoriossa.

Huomasithan myös nämä musiikinteorian kurssit?
Pop/jazz -musiikin analyysi I -teoriakurssi
Pop/jazz-musiikin kirjoitus I -teoriakurssi
Jos osallistut kaikkiin kolmeen teoriakurssiin, saat kurssimaksun yhteishintaan 255 €.

Tutustu myös Raamattuopiston musiikkilinjaan tästä!

Ohjelma 11.9.
Ohjelma 12.9.
Ohjelma 13.9.