Toiminta: Nuoret aikuiset


Pop/jazz-musiikin analyysi I -teoriakurssi
16.–18.10.

POP/JAZZ-MUSIIKIN ANALYYSI I-TEORIAKURSSI
Opettajana Liisa Lipas

Analyysi I -kurssi antaa välineitä erityisesti jazz- improvisointiin sekä jazz-tyyliseen sävellys- ja sovitustyöhön. Käymme läpi tyypillisimmät jazzimprovisointiasteikot, sointujen laajennokset ja erilaiset kakkosvitoset sekä melodia-analyysin perusteet. Kurssin käytyäsi ymmärrät, kuinka jazz-muusikko yhdistää soinnut ja asteikot toisiinsa improvisoidessaan ja miten sointuja voi muunnella ja laajentaa tyylin mukaisesti. Saat myös vinkkejä melodioiden laadintaan. Kurssille osallistuvilta odotetaan pop/jazz-3/3-kurssin asioiden hallintaa. (Klassiselta teoriataustalta tulevien odotetaan opiskelevan etukäteen itsenäisesti pop/jazz-3/3-kurssin sointu- ja asteikkoasiat)

Liisa Lipas on musiikkilinjan pitkäaikainen teorianopettaja, joka opettaa opistolla erityisesti pidemmälle meneviä musiikin hahmotusaineiden ryhmiä. Teorianopettajana Liisan mottona ovat selkeys ja tekemällä oppiminen. Liisan tunneilla tehdäänkin paljon tehtäviä, jotta tunneilla käytävät asiat saataisiin sisäistettyä.

Opetustyön ohella Liisa sovittaa ja säveltää aktiivisesti musiikkia monenlaisille kokoonpanoille pienistä suuriin sekä johtaa orkestereita. Liisan oma soitin on piano, mutta hän soittaa aktiivisesti myös lyömäsoittimia, ja löytyy hänen soittohistoriastaan muitakin instrumentteja. Liisa on perehtynyt laajasti eri soittimiin, ja häneltä opiskelijat voivat saada oppia monenmoisissa sovittamiseen ja säveltämiseen liittyvissä asioissa.

Koulutukseltaan Liisa on pop/jazz-teoriapedagogi (Metropolia AMK) sekä filosofian maisteri (Helsingin yliopisto) pääaineenaan musiikkitiede. Liisa on toiminut Raamattuopistolla opettajana 12 vuotta. Lisäksi hän on opettanut muun muassa Metropoliassa sekä Porissa Palmgren-konservatoriossa.

Huomasithan myös nämä musiikinteorian kurssit?
Pop/jazz 3/3 -teoriakurssi
Pop/jazz-musiikin kirjoitus I -teoriakurssi
Jos osallistut kaikkiin kolmeen, saat kurssimaksun yhteishintaan 255 €.

Tutustu myös Raamattuopiston musiikkilinjaan tästä!

Ohjelma 16.10.
Ohjelma 17.10.
Ohjelma 18.10.