Toiminta: Nuoret aikuiset


Pop/jazz-musiikin kirjoitus I -teoriakurssi
22.–24.1.

POP/JAZZ-MUSIIKIN KIRJOITUS I -TEORIAKURSSI
Opettajana Liisa Lipas

Kirjoitus I -kurssi tarjoaa käytännön työkaluja ja tekniikoita pop/jazz- analyysi I-kurssilla käytyjen asioiden soveltamiseen improvisoidessa, säveltäessä ja sovittaessa jazztyyliin. Opiskelemme soinnutusta, obligatolinjojen ja sektionaalisten harmonia-satsien laatimista, äänenkuljetusta sointuja laajentaen sekä jazzmelodia- ja improvisaatiolinjan kirjoittamista. Kurssin käytyäsi ymmärrät soinnutuksen periaatteet sekä erilaisten jazz-reharmonisointikeinojen sovelluskohteet. Saat välineitä 1-4-äänisen soitinsatsin kirjoittamiseen sekä ymmärrät jazz-melodiankirjoittamisen perusperiaatteet. Kurssilaisilta odotetaan Pop/jazz-musiikin analyysi I -kurssin asioiden hallintaa.

Liisa Lipas on musiikkilinjan pitkäaikainen teorianopettaja, joka opettaa opistolla erityisesti pidemmälle meneviä musiikin hahmotusaineiden ryhmiä. Teorianopettajana Liisan mottona ovat selkeys ja tekemällä oppiminen. Liisan tunneilla tehdäänkin paljon tehtäviä, jotta tunneilla käytävät asiat saataisiin sisäistettyä.

Opetustyön ohella Liisa sovittaa ja säveltää aktiivisesti musiikkia monenlaisille kokoonpanoille pienistä suuriin sekä johtaa orkestereita. Liisan oma soitin on piano, mutta hän soittaa aktiivisesti myös lyömäsoittimia, ja löytyy hänen soittohistoriastaan muitakin instrumentteja. Liisa on perehtynyt laajasti eri soittimiin, ja häneltä opiskelijat voivat saada oppia monenmoisissa sovittamiseen ja säveltämiseen liittyvissä asioissa.

Koulutukseltaan Liisa on pop/jazz-teoriapedagogi (Metropolia AMK) sekä filosofian maisteri (Helsingin yliopisto) pääaineenaan musiikkitiede. Liisa on toiminut Raamattuopistolla opettajana 12 vuotta. Lisäksi hän on opettanut muun muassa Metropoliassa sekä Porissa Palmgren-konservatoriossa.

Huomasithan myös nämä musiikinteorian kurssit?
Pop/jazz 3/3 -teoriakurssi
Pop/jazz-musiikin kirjoitus I -teoriakurssi
Jos osallistut kaikkiin kolmeen teoriakurssiin, saat kurssimaksun yhteishintaan 255 €.

Tutustu myös Raamattuopiston musiikkilinjaan tästä!

Ohjelma 22.1.
Ohjelma 23.1.
Ohjelma 24.1.