Hinnat

Osallistuminen täysihoidossa:

31.12.2023 mennessä ilmoittautuneille 59 euroa.

1.1.2024 alkaen 69 euroa.

Osallistuminen ilman majoitusta: 40 euroa.

Hänen Majesteettinsa palveluksessa - viikonloppu kirkon alojen opiskelijoille
10.–11.2.2024

 

Hei sinä kirkon alan opiskelija!

 

Olet opiskelemassa työhön, johon sinut on kutsuttu. Valmistaudut kulkemaan valmiissa askeleissa, omilla kengilläsi, sinun kokoisiasi askeleita ottaen. Tullaan yhteen ja tutustutaan toisiimme ja tehtäväämme. Tutustumista, hengausta sekä pohdiskelua kutsuttuna olemisesta kirkon työssä.

Pohdimme yhteyden merkitystä ja muita isoja kysymyksiä Suomen Raamattuopistossa 10.-11.2.2024. Hänen Majesteettinsa palveluksessa viikonloppu on tarkoitettu teologian, kirkon nuorisotyön, diakoniatyön sekä eri kirkkomusiikin aloille tähtääville opiskelijoille

Tervetuloa mukaan!

 

Lauantai 10.2.2024

10.30 Ilmoittautuminen ja majoittuminen 11.30 Lounas

12.30 Armosta kutsutut

Katsomme ympärillemme ja nostamme katsetta ylöspäin. Varomme vilkuilemasta peruutuspeiliin, sillä kaikki mitä annetaan tulee kutsujalta. Samalla pohditaan Suomen teologisen instituutin pääsihteeri Soili Haverisen johdolla sitä, mistä kutsumus Jeesuksen palvelukseen löytyy. Alkuhartaudessa Nuorten Maailman juniori- ja nuorisotyön aluekordinaattori Toni Kokkonen.

14.00 Kahvi

15.00 Työpajat. Jakaannumme ryhmiin opiskelualojen mukaan

Diakoniatyöntekijät:

Diakoni voi olla monelle ainut ja ensimmäinen yhteys kirkkoon. Onko diakonin työ pelastajan työtä ruokakasseineen ja avustusrahoineen, vai arkista tarpomista sukat märkinä ja reikäisinä? Miten voi olla kantamatta asiakkaiden kipuja ja taakkoja kotiin? Miten kantaa omia kipuja ja haavoja samalla, kun yrittää auttaa muita? Diakonin työtä pohtimassa Malmin seurakunnan diakoniatyöntekijä Ilmari Pyykönen

Nuorisotyö:

Kirkossamme on vuosikymmenien ajan panostettu kristilliseen nuorisotyöhön. Nuorten mielenterveyteen ja jaksamiseen liittyvät haasteet lisääntyvät samaan aikaan kun virkoja yhdistetään ja resurssit pienenevät. Mihin panostamme kristillisessä nuorisotyössä 2024? Pohdintaa johtavat SLEY:n nuorisotyön johtaja Juha Heinonen ja Kouvolan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Eveliina Huuskonen.

Teologit:

Uutisten mukaan kirkkomme papeista enää vajaa puolet pitää Raamattua tärkeänä, eikä jumalanpalvelus ole enää monenkaan mielestä kirkon toiminnan keskiössä. Miten käy teologialle ja sille uskolle, joka perustuu Raamattuun? Vieläkö tarvitaan teologiaa jonka keskiössä on Jeesus ja miten työllistymme kirkkoon? Entä mitä vaihtoehtoja teologeilla on tänään? Mukana STI:n pääsihteeri TM Soili Haverinen ja Hämeenkylän seurakunnan pastori Miika Koistinen.

Kirkkomuusikot:

Kanttorin/kirkkomuusikon kutsumus, onko sitä? Mikä on olennaista kirkon musiikkityössä? Miten jaksan työnantajan ja seurakuntalaisten toiveiden ja oman työnäyn tuulisella kentällä? Kirstukiurujen ja pyhäkköpelimannien iloja ja kuormia jakamassa SRO:n kanttori, MuM, TM Jenni-Kristiina Liiri.

17.00 Päivällinen (klo 17.30 asti)

18.00 Minun kirkkoni vai Hänen kirkkonsa?

Kuka on keskiössä ja ketä palvelen tänään kirkossa? Toimiiko yhteiskunnastamme tuttu “Koska minä haluan!” -mentaliteetti myös silloin, kun vastaan kutsuun palvella Jumalaa ja lähimmäistäni? Paneelikeskustelua johtamassa Toni Kokkonen.

19.15 Armosta kutsuttu

Hengellinen työ on työtä, johon ei eksytä vahingossa. Halu palvella Jumalaa ja lähimmäistä, niin sanottu sisäinen kutsumus, annetaan ylhäältä ja siksi se on työtä, joka rakentuu armon varaan. Ajatuksia ja lauluja armosta kutsuttuna olemisesta jakamassa Peter Joukainen.

20.00 Saunat & Iltachillailua

22.00 Iltahartaus ja mahdollisuus esirukoukseen

Sunnuntai 11.2.2024

8.00 Aamupala (klo 9.00 asti)

9.30 Johtajan askelissa

Meidät on kutsuttu työssämme sekä palvelemaan että johtamaan. Voimmeko ottaa johtajuudessamme esimerkkiä Herraltamme? Miten Jeesus toimi ihmisten johtajana ja miten minä selviydyn samasta? Aiheesta alustamassa Asikkalan seurakunnan nuorisopastori Tomi Koho.

11.00 Messu

Liturgia: Timo Liiri, saarna Tomi Koho.

12.30 Lounas

13.30 Jeesuksen seurassa ja palveluksessa

Kun meidät on armosta kutsuttu elämään lähimmäisenä, kirkkomme ja toistemme palvelijana niin mitä jää jäljelle silloin kun oikeasti mietitään millä on merkitystä? Hengellisen työn iloja, haasteita ja työntekijän identiteettiä avaamassa SLEY:n ja SRO:n nuorisotyön johtajat Juha Heinonen ja Tiina Karlsson.