Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt. Jos haluaisit vielä mukaan, ota yhteyttä SRO:n nuorisotoimistoon.

Hinnat

Täysihoidossa 50 euroa (ohjelma, ruokailut ja majoitus).
Osallistuminen ilman majoitusta (ohjelma ja ruokailut) 29 euroa.

Hänen Majesteettinsa palveluksessa - leiri kirkon alojen opiskelijoille
11.–12.2.

 

Hei sinä kirkon alan opiskelija!

 

Olet opiskelemassa työhön, johon sinut on kutsuttu. Valmistaudut kulkemaan valmiissa askeleissa, omilla kengilläsi, sinun kokoisiasi askeleita ottaen. Tullaan yhteen ja tutustutaan toisiimme ja tehtäväämme. Tutustumista, hengausta sekä pohdiskelua kutsuttuna olemisesta kirkon työssä.

Pohdimme yhteyden merkitystä ja muita isoja kysymyksiä Suomen Raamattuopistossa 11.-12.2.2023. Hänen Majesteettinsa palveluksessa leiri on tarkoitettu teologian, kirkon nuorisotyön, diakoniatyön ja kirkkomusiikin opiskelijoille.

Tervetuloa mukaan!

Ohjelma 11.2.

11.00 Ilmoittautuminen ja majoittuminen

11.30 Lounas

12.30 Minun kengissäni, Hänen jäljissään
Ketä olemme, mistä tulemme ja mitä itse kullekin tässä elämänvaiheessa kuuluu. Tutustumista, kuulumisia ja pohdintaa omasta identiteetistä ja persoonasta, joilla työtä tehdään. Saanko olla ihan vain minä vai pitääkö pystyä parempaan? Saanko kulkea omilla kengilläni vai onko jalka sovitettava niihin kenkiin, jotka annetaan? Onko vastuu työstä ja tehtävästä minulla vai saanko luottaa siihen, että työ on Herran tänäkin päivänä? Tiina Karlsson, Juha Heinonen ja Piia-Maaria Matkoski

14.00 Kahvi

15.00 Työpajat.
Diakoniatyöntekijät: Yhteyden antaja

Diakoni voi olla monelle ainut ja ensimmäinen yhteys kirkkoon. Onko diakonin työ pelastajan työtä ruokakasseineen ja avustusrahoineen, vai arkista tarpomista sukat märkinä ja reikäisinä? Miten voi olla kantamatta asiakkaiden kipuja ja taakkoja kotiin? Miten kantaa omia kipuja ja haavoja samalla, kun yrittää auttaa muita?
- Kaisa Timperi

Nuorisotyö: Yksinäisten yhdistäjä

Tänä päivänä nuoret kokevat yksinäisyyttä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Vaikka yhteen saa taas kokoontua, turvaväleistä on saanut luopua ja välineet yhteydenpitoon ovat olemassa, niin tuntuu, että taito ja uskallus tulla yhteyteen ja kokea aitoa yhteyttä ovat kadoksissa. Miten olla kohtaamassa nuorten niin kipeää yksinäisyyttä ja luomassa tilaa, jossa he voivat kohdata toinen toistansa mutta ennen kaikkea Jeesuksen, joka tosin Hänkin rukoili, ”jotta he olisivat yhtä”. Entä silloin, kun tuntuu, että itsekin on elämänsä kanssa niin kovin yksin?
- SLEY:n nuorisotyön johtaja Juha Heinonen ja yhteisöpedagogi-nuorisotyönohjaaja Piia-Maaria Matkoski

Teologit: ”Vielä täällä on meitä”

Pohdintaa teologin kutsumuksen haasteista. Miten olla uskollinen ja uskottava teologi muuttuvan maailman ja kulttuurin keskellä? Löydänkö paikkaani tai kutsumustani teologina? Joudunko luopumaan kaikista teologisista periaatteistani työllistyäkseni? Miten ja missä palvella Jumalaa ja lähimmäistä teologina?
- TM Santeri Marjokorpi, TM Aija Ahonen

Kirkkomuusikot: Taiteilija vai sananpalvelija?

16.30 Päivällinen

18.00 Yhteys pätkii
Kristuksessa olemme yksi ruumis. Mitä sitten kun käden mielestä kaikkien olisi hyvä olla käsiä ja jalan mielestä kaikkien olisi hyvä olla jalkoja? Voiko ruumiin eri jäsenten yhteistyön saada pelittämään ja missä ovat ne niin tarpeelliset nivelet ja jänteet? Miten onnistuu työn tekeminen yhteydessä toisiin työaloihin ja työntekijöihin saati sitten työn tekeminen heidän kanssaan? Rakentaako jokainen omaa alaansa vai rakennammeko yhdessä seurakuntaa? Kokemuksia yhteyden kivusta ja kauneudesta jakamassa HMP-tiimi.

19.30 Kutsu kantaa, kestää ja koettelee
”Matkalle silloin lähdettiin, tartuimme suuriin unelmiin…” Muistatko sen, kun mieleesi pälkähti ensimmäisen kerran ajatus siitä, että olisikohan minun paikkani hengellisessä työssä? Säilyykö kutsu kiireen, työn, haasteiden ja vuosien puserruksessa vai tuleeko työstä väistämättä jossakin kohtaa suorittamista? Entä ne unelmat ja haaveet, jotka Jumala on omalle sydämelle laskenut, miten pitää niistä kiinni ja samalla tehdä sitä, mitä työnkuvassa lukee?
Aiheesta jakamassa sanojen ja musiikin kautta Mikko Nikula

20.00 Iltapala, saunat ja iltachillailua

22.30 Iltahartaus ja mahdollisuus esirukoukseen

Ohjelma 12.2.

8.00 Aamupala majoittujille klo 9.00 asti

9.00 Työn menestys, kirous ja siunaus
Salomo sai mahdollisuuden pyytää Jumalalta mitä vaan, ja mitä hän pyysi? Viisautta. Ja viisas kuningas menestyikin ihmisten ja Jumalan edessä, mutta kuinkas sitten kävikään? Mitä me voimme oppia Salomon elämästä ja valinnoista? Juha Heinonen

11.00 Messu
Liturgia ja saarna: Raimo Mäkelä

13.30 ”Minä yksin olen jäljellä.”
Työ on jatkuvaa kohtaamista ja ihmisten kanssa olemista. Silti yksinäisyys saattaa hiipiä mieleen yllättävän usein. Mitä sitten kun tuntuu, että on työssä aivan yksin ja orpo? Miten selvitä yksinäisyyden tunteiden kanssa? Mistä apu niihin? Miten löytää turva Jumalasta? Miten Jumala rohkaisee meitä ja miten voimme rohkaista toinen toistamme? Näistä teemoista 1.Kun.19 pohjalta puhumassa Anna-Maria Sironen