Hänen elämänsä tärkein leiri

Miksi valita Suomen Raamattu­opiston rippi­koulu?

Ensinnäkin siksi, että leirimme ovat seurakuntien leirejä pidempiä. Leiriläisemme tulevat ympäri Suomea, joten emme järjestä ennakkotapaamisia tai -viikonloppuja. Siksi leirijakso on pidempi – 12 päivää – ja päättyy suoraan konfirmaatioon leirin viimeisenä lauantaina.

Pidempi leiri voi joskus tuntua pelottavalta, mutta tutkimusten mukaan pidemmät leirit ovat parempia sekä ryhmäturvallisuuden, että myös ryhmähengen ja opetuksen kannalta. 12 päivässä ehtii tutustua paremmin toisiin leiriläisiin, opetettaviin asioihin ja myös omaan itseensä!

Yksi leiriemme parhaista palautteista onkin tähän liittyen se, kun nuoret toteavat, että ”Täällä sai olla aidosti oma itsensä.”, kun koulumaailman roolit ja maskit saavat jäädä kotipaikkakunnalle ja leirillä saa aloittaa ns. puhtaalta pöydältä.

Toinen leiriemme vahvuustekijä on motivoituneet isoset ja vetäjät. Isosemme antavat omasta kesälomastaan 15 päivää rippikoulua varten. He ovat motivoituneita ja innostuneita ja leiriläisten palautteen perusteella se näkyy! Vuokatinrannan isostoiminnalla on pitkät ja vahvat perinteet.

Lisäksi meillä on se loistava lähtökohta, että rippikoulujemme vastaavat työntekijät ovat rippikoulutyön konkareita, jotka yhä edelleen nauttivat rippikoulujen vetämisestä. Leirit eivät siis ole meille pakkopullaa, vaan oikeasti yksi kesän kohokohdista!

Kolmas vahvuutemme on nimemmekin mukaisesti vahva raamattutuntemus ja opetuskokemus. Leirien vastaavilla työntekijöillä on useiden kymmenien leirien kokemus takanaan ja opetamme myös säännöllisesti sekä nuoria aikuisia, että koululaisia. Tämä antaa valmiuksia kohdata erilaisia oppijoita ja löytää yhdessä huoltajien kanssa parhaat suunnitelmat nuorten leirijaksoa varten.

Viimeinen leiriemme valttikortti mainittiinkin jo alussa, mutta se ansaitsee myös oman kappaleensa. Raamattuopiston rippikoulut ovat valtakunnallisia. Se tarkoittaa sitä, että leiriläisemme tulevat Turun ja Kemijärven väliltä ja siksi leirillä tutustuu varmasti uusiin ihmisiin, joiden kanssa voi syntyä syviä yhteyksiä oman kotipaikkakunnan ulkopuolelle. On ilahduttavaa nähdä, miten osa toiminnassa mukana olevista nuorista matkustaa vielä vuosia rippikoulun jälkeenkin ympäri Suomea leirikavereiden luona.

Onko nuoresi, kummi- tai lapsenlapsesi menossa rippuikouluun ensi kesänä?

Tarjoa hänelle lahjaksi unohtumaton rippikoulu Vuokatinrannassa. Yhden leiriryhmän koko on 25 rippikoululaista. Tarkat päivämäärät ja hinnat löydät rippikoulujen omilta sivuilta.

 

Tahdomme erityisesti kannustaa ja tukea kummeja ja isovanhempia heidän vaativassa tehtävässään nuorten kristillisen kasvatuksen tukemisessa. Siksi haluamme muistuttaa myös erinomaisesta mahdollisuudesta tukea nuorta hänen rippikoulutiellään lahjoittamalla hänelle rippikoulun Suomen Raamattuopiston leirillä. Kysykää nuoreltanne, olisiko hänellä kiinnostusta lähteä rippikouluun Vuokattiin, Kauniaisiin tai Kreikkaan, ja jos hän niin tahtoo, tarjotkaa hänelle siihen mahdollisuus. Itse toteutus on ilmoittautumisvaiheessa helppoa. Nuori täyttää lomakkeeseen (yhdessä huoltajiensa kanssa) omat tietonsa, mutta lisää eri osoite- ja henkilötiedot laskun maksajan kohdalle.