Rippikouluista usein kysyttyjä kysymyksiä

MITEN PITKÄÄN LEIRI KESTÄÄ?

Vuokatinrannan rippikoulut kestävät yhteensä 12 päivää. Ne alkavat aina tiistaisin ja päättyvät toisen viikon lauantaina konfirmaatioon.

MITEN RAAMATTU­OPISTON RIPARIT EROAVAT SEURA­KUNTIEN RIPPI­KOULUISTA?

Ensinnäkin leiriläisemme tulevat ympäri Suomea, ja moni tulee leirille niin, ettei tunne ketään entuudestaan. Se on leiriemme hienoimmista jutuista, kun ihmiset saavat uusia kavereita/ystäviä eripuolelta Suomea. Se, että leiriläiset tulevat monilta paikkakunnilta johtaa myös siihen, ettemme voi pitää ennakkotapaamisia keväällä. Siispä leirimme ovat tosiaan normaalia pidempiä, jotta ehdimme rauhassa tutustua toisiimme ja rippikoulun oppisisältöön.

PITÄÄKÖ MINUN KÄYDÄ SEURA­KUNTANI JUTUISSA JA TÄYTTÄÄ SE RIPARI­PASSI TAI MUU VASTAAVA?

Kyllä. Rippikoulu on virallisesti puolen vuoden kokonaisuus, johon kuuluu olennaisesti kotiseurakunnan toimintaan osallistuminen. Kysy tarkemmat ohjeet omasta kotiseurakunnastasi ja tuo leirille seurakuntasi rippikoulutyöntekijän allekirjoittama todistus siitä, että olet osallistunut kaikkeen tarvittavaan. Jos asut ulkomailla tai kotiseurakuntasi ei ole luterilainen, ole meihin yhteyksissä, niin selvitetään miten sinun tapauksessasi toimitaan.

MITEN LEIREILLE ILMOIT­TAUDU­TAAN?

Leireille ilmoittaudutaan nettilomakkeella, jonka linkki löytyy kunkin vuoden rippikoulujen tietojen yhteydestä. Jos ilmoittautumisen kanssa on ongelmia, ota yhteyttä nuorisotyöhön (nuoret(at)sro.fi) Seuraavan vuoden riparien ilmoittautuminen avataan aina vappuna.

MIKSI SRO:n RIPPI­KOULUT OVAT SEURA­KUNTANI LEIREJÄ KAL­LIIM­PIA?

Suurin yksittäinen syy on leirien kesto. Leirimme ovat 12 päivän mittaisia ja pidempi leiri tuo mukanaan korkeammat kustannukset. Kristillisenä järjestönä Suomen Raamattuopisto ei saa tuloja kirkollisverojen muodossa ja näin ollen leirimaksun suuruutta ei voida subventoida verotulojen avulla.

LEIRI ON MEILLE AAVIS­TUKSEN LIIAN KALLIS. VOIKO LEIRI­MAK­SUS­TA SAADA ALEN­NUSTA?

Kuten edellä todettiin, meillä ei ole taloudellisesti samanlaista mahdollisuutta antaa leirimaksuista automaattista alennusta kuin paikallisseurakunnilla, mutta leirimaksuihimme voi tarvittaessa anoa stipendiä. Jos haluatte anoa stipendiä, voitte olla yhteydessä nuorisotyön johtajaan, Tiina Karlssoniin. Ja jos tahdotte jakaa leirimaksunne useampaan, kuin kahteen erään, voitte olla yhteydessä rippikoulunne vastuuvetäjään.

ONKO LEIREILLÄ OMA WHATSAPP-­RYHMÄ?

Leireille tehdään omat WhatsApp -ryhmät keväällä. Huom: ko. ryhmät eivät ole SRO:n työntekijöiden suoraan moderoimia, mutta olemme tarvittaessa ryhmäläisiin yhteydessä jos ryhmissä esiintyy epäsopivaa käytöstä.

MILLAI­NEN PAIKKA VUO­KATIN­RANTA ON?

Vaikka itse sanommekin, Vuokatinranta on yksi hienoimpia paikkoja pitää leirejä. Leirikeskus sijaitsee Vuokatinvaaran ja Nuasjärven välissä kauniilla paikalla, ja alueella on iso nurmikenttä, jossa on hyvä pelata monenlaista futiksesta lentikseen, hyvät tilat opetuksille ja löhöilyyn, loistava keittiö ja ruoka sekä puhdas ranta uimiseen.

MITEN LEIRILLÄ MAJOI­TU­TAAN?

Vuokatinrannassa majoitus on pääsääntöisesti Vuokatinrannan ”mökkikylässä”. Mökkien ja Vuokatinrannan kuvia löydät osoitteesta www.vuokatinranta.fi

VOINKO TOIVOA KÄMPPÄ­KAVERIA ETU­KÄTEEN?

Valitettavasti et. Emme voi millään toteuttaa kaikkia majoitustoiveita ja tahdomme tarjota jokaiselle leiriläiselle tasavertaisen ja reilun leirikokemuksen. Siksi majoitusjärjestys arvotaan ennen leiriä. Leirin ohjelma on myös rakennettu niin, että kämpissä käydään käytännössä vain nukkumassa ja välillä levähtämässä. Muuna aikana kavereiden kanssa voi vapaasti olla ulkona ja yhteisissä tiloissa.

ONKO LEIREILLÄ JOTAIN ERI­TYIS­AKTIVI­TEET­TEJÄ?

On! Vuokatin leireillä tehdään päiväretki Tiilikkajärven kansallispuiston upeisiin maisemiin ja leiristä riippuen saatamme hyödyntää myös Vuokatin harrastetarjontaa. Myös opetuksissa vaihtelevat monenlaiset erilaiset tavat opiskella kristinuskon tärkeitä asioita.

ONKO RAA­MATTU­OPIS­TON RIPA­REILLA JAT­KISTA­/­JATKO­RIPPI­KOU­LUA?

 

Totta kai! Jatkis on joka vuosi syyskuun alussa ja sinne ovat tervetulleita kaikki kuluneen kesän leiriläiset ja isoset. Lokakuussa on vuorostaan sitten Megajatkis, jonne pääsevät kesän leiriläisten lisäksi myös aiempien vuosien leiriläiset ja isoset, ja mukaan saa ottaa myös omat kaverit kotiseurakunnasta. Kaikki ovat tervetulleita!