Kreikan ripari

Kreikan ripari

Kreikan riparilla pääset tutustumaan kristinuskon perusteisiin Paavalin jalanjäljissä!

Ripari koostuu kahdesta kotimaanjaksosta Suomen Raamattuopistossa, Kauniaisissa (9.-11.3. ja 3.-6.6.) ja viikon matkasta Kreikkaan 6.-13.6. Konfirmaatio pidetään Kauniaisissa 16.6.

Leirin hinta on 950 euroa (sis. kotimaan jaksot ja ulkomaanmatkan täysihoidolla).

Kreikan rippikoulun otetaan vain 20 osallistujaa.

Lisätiedot: SRO:n nuorisotyö (nuoret(at)sro.fi), tai tiina.karlsson(at)sro.fi, 0405663411.
Tutustu myös edellisten vuosien Kreikan riparien reissublogiin!

Rippikoulun yhteistyötahona on Lähetysyhdistys Kylväjä.

Vuoden 2018 Kreikan rippikoulu on täynnä!

Tutustu muihin rippikouluihimme täällä.

 

Vuoden 2015 Kreikan riparilaisten kommentteja leiristä:

”Suosittelen leiriä nuorelle, joka ei ole täysin varma riparille menosta, haluaa nähdä maailmaa ja historiallisia paikkoja sekä voi olla epävarma uskostaan. Riparille voi tulla mistä päin Suomea tahansa, harva tunsi toisensa etukäteen.”

”Viikonloput oli aivan mahtavia ja Kreikassa oli uskomattoman ihanaa. Oppitunnitkaan eivät olleet tylsiä ja ruoka oli tosi hyvää.”

”Suosittelisin matkustuksesta, historiasta, uskonasioista ja erilaisuudesta kiinnostuneille.”

”On ollut hyvä, ettei millään tavalla pakoteta uskomaan. Sopii matkustuksesta tykkääville ja seikkailunhaluisille.”

”Suosittelisin leiriä kenelle tahansa historiasta (Kreikan tai kristinuskon) kiinnostuneelle. Kuuma täällä on ollut, mutta ei tämä todellakaan mikään rantaloma ole ollut. Olemme käyneet monilla historiallisesti merkittävillä ja mielenkiintoisilla paikoilla.”

 

Kysymyksiä ja vastauksia:

Missä majoitutaan ja reissataan?
Majoitumme hotellissa Ateenassa, jossa vietämme suurimman osan leiristä. Vierailemme myös Korintissa ja Ateenan lähiseuduilla.

Montako päivää ollaan rannalla?
Kreikan ripari ei ole rantaloma. Pyrimme järjestämään yhden uintireissun rannalle, siinä kaikki. Snorkkeli ja räpylät kannattaa jättää kotiin. Mutta aurinkoa ja hienoja maisemia on kyllä tarjolla runsaasti.

Mitä siellä syödään?
Paljon ja hyvin. 🙂 Ruokapaikkamme vaihtelevat hotellin buffetista kreikkalaisiin tavernoihin.

Kuinka kuuma siellä on ja millainen kunto pitää olla?
Ateenan alkukesä voi olla oikukas. Lämpötila voi olla mitä vaan 17 ja 40 asteen välillä. Tällä riparilla myös kävelemme paljon, joka päivä vähintään 5 kilometriä, yleensä enemmän. Siksi jokaisella leirille lähtijällä pitää olla kohtalainen peruskunto. Ateenassa on myös paljon mäkiä ja portaita, joten otathan tämän huomioon leirille ilmoittautuessa.

Entäs allergiat, ruokavaliot, sairaudet yms.?
Joitain asioita pystymme ottamaan huomioon ruokailuja järjestäessä, mutta emme kaikkia. Siksi tämä leiri ei valitettavasti sovi kaikille, koska helle, runsas liikunta ja paikalliset ruokapaikat voivat olla sinulle liian suuri riskitekijä. Jos et ole varma siitä miten oma tilanteesi voi vaikuttaa leirille osallistumiseen, niin ole yhteyksissä!