Kreikan ripari

Kreikan riparia ei toteuteta vuonna 2022

Kreikan riparilla pääset tutustumaan kristinuskon perusteisiin Paavalin jalanjäljissä!

Tutustu edellisten vuosien Kreikan riparien reissublogiin!

Rippikoulun yhteistyötahona on Lähetysyhdistys Kylväjä.

Tutustu muihin rippikouluihimme täällä.

 

Kreikan riparilaisten kommentteja leiristä:

”Suosittelen leiriä nuorelle, joka ei ole täysin varma riparille menosta, haluaa nähdä maailmaa ja historiallisia paikkoja sekä voi olla epävarma uskostaan. Riparille voi tulla mistä päin Suomea tahansa, harva tunsi toisensa etukäteen.”

”Sopii seikkailunhaluiselle ja sosiaaliselle ihmiselle. Täällä saa kyllä uusia kavereita, jos vain haluaa ja näkee hienoja paikkoja. Jos hakee vain rantalomaa, älä tule Kreikan riparille.”

”Viikonloput oli aivan mahtavia ja Kreikassa oli uskomattoman ihanaa. Oppitunnitkaan eivät olleet tylsiä ja ruoka oli tosi hyvää.”

”Suosittelisin matkustuksesta, historiasta, uskonasioista ja erilaisuudesta kiinnostuneille.”

”Kotimaan jaksoilla oli paljon opiskelua, joten kannattaa varautua siihen. Oli kuitenkin kivaa, että kaikki ulkoläksyt ja sellaset sai tehtyä ennen matkaa, niin siellä sai sitten ottaa paljon rennommin. Opetuksetkin oli siellä aika ok, kun ne liittyi siihen mitä siellä nähtiin.”

”Suosittelen ihmiselle, ketä ei välttämättä usko Jumalaan tai on epävarma, koska täällä sai pohtia rauhassa eikä mihinkään pakotettu.”

”Sopii matkustuksesta tykkääville ja seikkailunhaluisille. Täällä näki paljon uusia juttuja, jonne ei välttämättä itse tajuaisi mennä.”

”Suosittelisin leiriä kenelle tahansa historiasta (Kreikan tai kristinuskon) kiinnostuneelle. Kuuma täällä on ollut, mutta ei tämä todellakaan mikään rantaloma ole ollut. Olemme käyneet monilla historiallisesti merkittävillä ja mielenkiintoisilla paikoilla.”

 

Kysymyksiä ja vastauksia:

Miten majoitutaan ja missä reissataan?
Kotimaan jaksoilla majoitumme Raamattuopiston asuntolassa ja matkalla hotellissa Ateenassa useamman hengen huoneissa. Kotimaan jaksoilla emme valitettavasti voi ottaa kämppistoiveita huomioon, mutta ulkomaan jaksoa varten saat keväällä esittää toiveesi huonekaverista.
Suurimman osan matkasta vietämme Ateenan kaupungissa, mutta vierailemme myös Korintissa ja Ateenan lähiseuduilla.

Montako päivää ollaan rannalla?
Kreikan ripari ei ole rantaloma, vaikka pyrimme järjestämään ainakin yhden uintireissun, mutta aurinkoa ja hienoja maisemia on kyllä tarjolla runsaasti.

Mitä siellä syödään?
Paljon ja hyvin. 🙂 Kreikan matkalla ruokapaikkamme vaihtelevat hotellin buffetista kreikkalaisiin tavernoihin. Kannattaa varautua siihen, että ruoka ja ruokailuajat eivät ole ihan samanlaisia kuin Suomessa.

Kuinka kuuma siellä on ja millainen kunto pitää olla?
Ateenan alkukesä voi olla oikukas. Lämpötila voi olla mitä vaan 17 ja 40 asteen välillä. Tällä riparilla myös kävelemme paljon, joka päivä vähintään 5 kilometriä, yleensä enemmän. Siksi jokaisella leirille lähtijällä pitää olla kohtalainen peruskunto. Ateenassa on myös paljon mäkiä ja portaita, joten otathan tämän huomioon leirille ilmoittautuessa.

Entäs allergiat, ruokavaliot, sairaudet yms.?
Joitain asioita pystymme ottamaan huomioon ruokailuja järjestäessä, mutta emme kaikkia. Siksi tämä leiri ei valitettavasti sovi kaikille, koska helle, runsas liikunta ja paikalliset ruokapaikat voivat olla sinulle liian suuri riskitekijä. Jos et ole varma siitä miten oma tilanteesi voi vaikuttaa leirille osallistumiseen, niin ole yhteyksissä!