Verkkoisko - 2. vuosi - 1 - loka-marraskuu

Tervetuloa verkkoiskon kakkosvuoden pariin!

Tämän vuoden aikana pääset pohtimaan oman uskon ja seurakuntayhteyden merkitystä, ja toteuttamaan yhdessä iskoporukan kanssa yhteisen "projektin" nuorisotyössä. Ai minkä? Sen saatte tämän porukan kanssa päättää ihan itse. 🙂

Tämän ensimmäisen iskotehtävän ns. opetusosuuden aiheen saat myös valita itse. Kuuntele jompi kumpi seuraavista podcasteista ja vastaa sitten tehtävissä siihen liittyvään kysymykseen. Molemmat ovat suurin piirtein saman pituisia (n. 45 min). Armon anatomiaa on Timon ja Lasse Pesun tänä syksynä aloittama podcast, ja Entä jos kuuluu Timon ja Tipin keväällä 2020 tekemien podcastien sarjaan. Saat toki kuunnella molemmatkin, mutta yksi riittää.

Lisäksi tämän kerran tehtävissä pääset kertomaan ajatuksiasi siitä, miten nuorten elämää ja nuorisotyötä kannattaisi tuoda aikuisille tietoon. Mitä heidän pitäisi tietää teidän elämästä ja miten he voisivat olla teidän tukena?

Kiva että oot tässä iskovuodessa mukana. Ja toivottavasti nähdään viimeistään uudenvuodenleirillä.
-Tipi 🙂

 

Mitä usko on?

 

Entä Jos en ymmärrä Raamatun merkitystä?

 

 

TEHTÄVÄT

Muistutan vielä, että näitä tehtäviä ei mitenkään arvostella, vaan haluamme oikeasti kuulla sinun ajatuksiasi ja toivomme, että näihin kysymyksiin vastaaminen voi auttaa sinua löytämään oivalluksia myös oman elämäsi pohdintoihin. Eli ei ressiä! 🙂

 1. Mitä kuuluu ja miten voit?
 2. Muistele hetki viime kesää ja isoshommia: Mikä niissä oli kivaa ja antoisaa? Mikä ehkä yllätti tai oli haastavampaa kuin olit ajatellut? (ja jos et ollut isosena, niin kerro joku muu mielekäs tai opettavainen kokemus viime kesältä)
 3. Kumman podcastin kuuntelit? Kerro joku juttu tai oivallus, mikä siitä jäi mieleen?
 4. Mitä aikuisille kannattaisi kertoa nuorten elämästä?
  Seuraavaan Ystäväviesti-lehteen (Raamattuopiston jäsenlehti) tehdään juttu siitä, mitä nuorille kuuluu ja millainen merkitys esim. nuorisotyöllä ja sen leireillä on seurakuntayhteyden kannalta.
  Mitkä ovat sun mielestä tällä hetkellä nuorten elämän suurimpia haasteita? Ja millaiset asiat ovat niitä tärkeitä juttuja, jotka tuovat elämään iloa ja antavat voimia? Miten aikuiset voisivat olla teille avuksi kotona/koulussa/seurakunnassa? Voit kertoa näistä ihan siltä pohjalta, mitä näet ja koet omassa elämässäsi ja koulussa, harrastuksissa yms.
 5. Saako sut lisätä kakkosvuoden iskon whatsapp-ryhmään?
  Siellä olisi vähän helpompaa suunnitella sitä yhteistä projektia sitten kun sen aika on, niin siksi kysyn luvan jo nyt.
 6. Onko jotain toiveita tämän iskovuoden suhteen?
 7. Mitä rukousaiheita on mielessä? (jotain mistä haluat kiittää, jotain mitä tarvitset, tai onko joku ihminen/ihmisiä joiden puolesta haluat rukoilla)