10 käskyä, osa 6

Viikon Sana Kello Ja Pastellivärit

”Jumala on luonut ihmiset miehiksi ja naisiksi. Seksuaalisuus on osa Jumalan luomistyötä. Sen tarkoitus on palvella miehen ja naisen välisen suhteen syntymistä ja säilymistä. Aviosuhteessa voimme tuottaa toiselle iloa, oppia palvelevaa rakkautta ja kasvattaa uutta sukupolvea.
Avioliitto on perheen perusta. Julkinen sitoutuminen ja yhteiskunnan vahvistus antavat sille turvan. Elinikäisessä avioliitossa miehen ja naisen suhde voi parhaiten toteutua Jumalan tarkoittamalla tavalla. Avioliiton suojelemisen vaatimus koskee sekä omaa että toisten avioliittoa. Käskyn piiriin kuuluu ihmisen koko elämänkaari. Rakkaudesta ja vastuusta irrotettu seksuaalisuus orjuuttaa ihmistä ja vahingoittaa sekä häntä itseään että toisia. Avioliiton rikkominen haavoittaa syvimpiä ihmissuhteita ja horjuttaa elämän perusrakennetta. Puolisoiden keskinäinen anteeksiantamus ja tahto sitoutua toisiinsa saattavat kuitenkin auttaa vaikeastakin umpikujasta.” (Suomen ev.lut. kirkon katekismus, 1999)

Uskon, että jokainen meistä kaipaa ja tarvitsee ihmissuhteita, jotka perustuvat toisen huomioon ottamiseen, kunnioittamiseen, turvallisuuteen, luottamukseen ja rakkauteen, ja etenkin avioliitossa myös sitoutumiseen. Yksikään ihmissuhde ei kuitenkaan voi hyvin ja pysy elossa itsekseen, vaan joudumme matkan varrella tekemään monenlaisia päätöksiä ja valintoja. Niitä tehdessä on viisasta pysähtyä Raamatun ja rukouksen äärelle kysymään Jumalan tahtoa.

Jumalan luo saat tulla myös silloin, kun asiat eivät menneetkään niin kuin piti, ja olet tehnyt virheitä ja vääriä valintoja ihmissuhteissasi. Hänen luonaan on anteeksiantamus ja mahdollisuus uuteen alkuun. ”Herra on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli.” (Ps. 34:18)

#viikonsana #Raamattu #kymmenenkäskyä