Oi jouluyö

Viikon Sana Oi Jouluyo Talviversio

Jouluyö. Yksi yö öiden joukossa Israelissa 2000 vuotta sitten. Kaiken muuttava yö maailmamme historiassa.

Lapsi syntyy nukkuvaan Betlehemin pikkukylään Juudean vuorilla. Lähellä kedolla valvovia paimenia lukuun ottamatta ihmiset kylässä heräävät seuraavana aamuna aivan tavalliseen päivään, kuten aina ennenkin. Vaikka Jumala on juuri syntynyt.

Siinä Jeesus on. Tavallisen arjen keskellä, äitinsä käsivarsilla. Ihmiset kiirehtivät päivän askareisiinsa. Meillä on nykyään kirja, joka kertoo tuon ihmeellisen lapsen koko elämänkaaresta seimestä aina ristinkuolemaan ja taivaaseenastumiseen asti kuten kaikki tapahtui, ja lupaa Hänen kerran palaavan luoksemme. Eivät kaikki näe Jeesusta silti vielä tänäänkään. Ihmiset kiirehtivät tavallisen arkensa päivän askareisiinsa.

Näemmekö minä ja sinä Hänet, pysähdymmekö seimen äärelle, ristin juurelle? Kun maltamme mielemme Hänen kasvojaan katselemaan ymmärrämme ja koemme todella sen lohdun, jonka tuo yksi yö tuhansia vuosia sitten maailmaamme toi.

”Toi rauhan meille Herra taivahasta
Ja puolestamme astui kuolemaan
Siis kansat kaikki, te kiittäkäätte Herraa
Oi jouluyö, sä lohtu ihmisten”

Hyvää joulua!

Rukous: Kiitos Jeesus, että saavuit luoksemme. Kiitos, että otit ihmisen muodon, voit meitä ymmärtää ja auttaa, tuot lohdun elämäämme. Kiitos joulun ihmeestä! Aamen.

#viikonsana #joulu