Herran siunaus, osa 3

Viikon Sana Kello Ja Pastellivärit

Aloitamme vuoden 2023 käymällä läpi rippikoulusta tuttuja ulkoläksyjä. Tänä sunnuntaina jatkamme Herran siunauksen parissa.

Sanakirjan mukaan rauha on ”sisäistä levollisuutta”. Siis jotain henkistä, ehkä vaikeasti määriteltävää, mutta sellaista, jonka puutteen huomaa selvästi. Silloin, kun stressi painaa, elämä ahdistaa ja ajatukset juoksevat tuhatta ja sataa ympäri piirikuntaa, silloin huomaamme, että elämästä puuttuu jotain oleellista. Siitä puuttuu rauha ja lepo.

Mistä tuo rauha sitten kumpuaa? Ajattelen, että osin tuosta ensimmäisestä pyynnöstä. Oletko koskaan yrittänyt keskustella jonkun kanssa, joka ei katso sinua silmiin? Joka keskittyy mieluummin kirjaan, tietokoneeseen tai kännykkään? Joka ei millään tavoin ilmaise, että sinä olet huomion arvoinen? Jos olet, tiedät, että se ei kauheasti ruoki itsetuntoa ja arvostusta.

Siksi tämä pyyntö onkin niin arvokas. Pyydämme, että Herra kääntäisi kasvonsa puoleemme. Ts. että hän huomaisi meidät, kohtaisi meidät ja ilmaisisi, että meillä on arvoa hänelle! Siitä, ajattelen, kumpuaa sitten jälkimmäisen pyynnön rauha.

Se rauha kattaa sekä arkemme, että myös hengellisen elämämme. Se nousee siitä, että saamme luottaa olevamme arvokkaita Jumalalle ja turvata siihen, ettemme ole yksin. Vaikka kiire, stressi ja ahdistus painaisivatkin päälle, meidän kanssamme on maan ja taivaan Luoja! Tieto siitä ei aina poista ahdistusta, mutta se antaa pohjan, jonka varaan kaatua ja nojata silloin, kun ei muuten jaksa. Turvan, johon alitajuisestikin saa luottaa ja jonka varassa levätä, vaikka mieli ja keho sanoisivatkin muuta.

Taas kerran on pysäyttävää tajuta, että nämä asiat eivät ole vain meidän hurskaita tai epätoivoisia toiveitamme, vaan ne ovat juuri niitä, joita Herra itse on käskenyt meidän pyytää. Ja siitä nousee myös hengellinen rauha. Herran siunaus on meille muistutus siitä, että Jumalan lapsena olemme kaikkien näiden pyyntöjen arvoisia. Jumalasi tahtoo muistuttaa, että hän todella kääntää kasvonsa puoleesi, näkee sinut ja että hän tahtoo antaa sinulle rauhan, joka ylittää kaiken ymmärryksesi.

Herran rauha olkoon sinun kanssasi!

#viikonsana #Raamattu #rauha #Herransiunaus