Jos luulet ettet riitä katso Luojan hyvyyteen

Viikon Sana 5k 18

Saanko kokeistani tarpeeksi hyviä arvosanoja, riitänkö ystävänä, riitänkö kristittynä, menestynkö harrastuksissani, suoriudunko hyvin töissäni – olenko kaikin puolin elämässäni tarpeeksi pärjäävä? Tällaiset pohdinnat lienevät meille jokaiselle tuttuja.

Arvomme ei kuitenkaan ole koulunumeroissa, palkkakuiteissa, harrastussijoituksissa, ei numeroissa kuinka monta ystävää meillä on, tai edes siinäkään kuinka hyvin niitä ystävyyssuhteitamme osaamme hoitaa.

Arvomme ei ole myöskään siinä, kuinka hyvin suoritamme kristityn elämää. Vapauttava totuus on nimittäin se, että itsessämme, omassa suorituksessamme puristaessamme emme koskaan tule riittämään Jumalalle. Se ei ole tarkoituskaan. Ristillä Jeesus antoi itsensä meidän puolestamme, ja sen vuoksi saamme rohkeasti lähestyä Jumalaa katse häneen nostettuna huutaen ”Abba! Isä!” (Gal. 4:6). Syntimme on täydellisesti pois pyyhitty ja meidät on Kristuksessa luotu uudeksi – tuossa on täysi ja jakamaton arvomme, ”suoriuduimmepa” sitten tästä päivästä, viikosta, vuodesta, elämästä mielestämme miten hyvin tai emme. Arvomme on siinä, että olemme täydellisesti Jumalan luomia, rakastamia ja lunastamia.

”Jos luulet, ettet riitä, katso Luojan hyvyyteen, jos luulet, ettet jaksa, katso lohdun syvyyteen. Ei mikään riistää sinua voi hänen kädestään, kun uuvut, aina suojan saat vain hänen lähellään.”

Kun elämä tuntuu liian vaativalta, kutsuu Jumala sinua antamaansa lepoon ja lohtuun. Kun harhaudut etsimään arvoa itsellesi ja elämällesi vääristä paikoista, haluaa Jeesus kääntää katseesi Hänen rakkauteensa.

Saamme jättäytyä Luojamme hyvään hoitoon kiitollisina siitä, mitä Hän on jo meille antanut. Tuo kiitollisuus myös muovaa sydämessämme aitoa tahtoa kurottautua Hänen puoleensa, ja lähimmäistemme puoleen. ”Me rakastamme, koska Jumala on ensin rakastanut meitä.” (1. Joh. 4:19)

Rukous: Rakas Jeesus, kiitos, että saan olla sinun omasi. Kiitos, että kun tuntuu etten osaa, jaksa tai riitä, saan suunnata katseeni sinuun. Sinä yksin riität, sinä annat voiman ja ilon kuhunkin päivään, kanssasi saan kulkea eteenpäin tämänkin päivän matkan Kotia kohti. Kiitos loppumattomasta rakkaudestasi ja huolenpidostasi. Aamen.

#viikonsana #arvo #lepo