Kaste- ja lähetyskäsky, osa 1

Viikon Sana Kello Ja Pastellivärit

Kaste- ja lähetyskäskyn alkaa melkoisella rytinällä, kun Jeesus antaa kuuluisan käskynsä ja kertoo samalla, että millä valtuuksilla hän sen antaa.

Oletko miettinyt tarkemmin, mitä hän tuossa sanoo ja miltä se on mahtanut tuntua ja kuullostaa hänen kuulijoistaan? Itse nimittäin huomasin, että nuo sanat ovat liiankin tutut ja arkiset. Olen lukenut tai sanonut kaste- ja lähetyskäskyn varmasti satoja kertoja ja sanat ”kaikki valta” ovat ihan normaaleja suomalaisia sanoja ja siksi ohitan ne olankohautuksella liiankin helposti.

Mutta entäpä jos ne yhdistää? Entä jos tuo Raamatun jakeen kirjoittaisi muotoon ”Minä olen kaikkivaltias, menkää siis…”? Ainakin itselleni ne sanat avautuvat näin aivan eri tavalla. Yhtäkkiä se, että Jeesuksella on ”kaikki valta” konkretisoituu. Sehän tarkoittaa tosiaan sitä, että hän on itse Jumala, että hän ylösnousemuksensa jälkeen istuu Isän oikealla puolella ja hallitsee kaikkea! Että hän tulee kerran takaisin ja hän on se, joka tuomitsee elävät ja kuolleet.

Se on samalla vähän säpsäyttävä, että myös lohduttava ajatus. Toisaalta se säpsäyttää ja muistuttaa siitä, että Jumala ei ole vain määrittelemätön hahmo tai voima tai joku pilven päällä keinutuolissa kiikkuva partasuinen vanha setä. Ei, hän on oikeasti koko maailman hallitsija, joka on jättänyt meille tärkeän ja valtava tehtävän viedä evankeliumia kaikkeen maailmaan!

Mutta samalla se muistuttaa myös siitä, että hän, joka on luvannut rukoilla puolestamme lakkaamatta ja olla kanssamme kaikki päivät maailman loppuun asti (kuten myöhemmin tämän ulkoläksyn tiimoilta kuulemme) ei ole mikään pikkutekijä, vaan – kuten äsken jo totesimme – itse kaikkivaltias. Ja se tarkoittaa vuorostaan sitä, että hän, joka meitä johdattaa, puolustaa, varjelee ja siunaa on oikeasti kykeneväinen siihen kaikkeen.

Sinun kanssasi kulkee koko maailmankaikkeuden Herra, tuntuipa se joskus siltä tai ei, sillä hän on itse niin luvannut. Siihen on hyvä turvata ja siinä levätä arjen kiireiden ja huolien keskellä.

#viikonsana #Raamattu #kaikkivaltias #Jeesus