Kaste- ja lähetyskäsky, osa 2

viikon sana kello ja pastellivärit

Kaste ja lähetyskäskyn toinen lause on ensisilmäykseltä aika massiivinen ja jopa pelottava. Meidän tehtäväksemme on jätetty kaikkialle maailmaan meneminen ja se, että teemme _kaikki_ kansat Jeesuksen opetuslapsiksi. Se on aika valtava tehtävä pienelle ihmiselle, etenkin jos on yhtään arempaa ja ujompaa sorttia.

Mutta onko tuo käsky vain pelottava, vai löytyykö siitä jotain lohduttavaa ja rohkaisevaakin? Mielestäni kyllä!

Nimittäin ensinnäkin se, että tehtävähän toki kuullostaa mahdottomalta, mutta mietippä maailman uskontoja tänä päivänä. Noista yhdestätoista pelokkaasta miehestä lähti aalto, joka on kulkenut yli koko maailman ja vienyt sanomaa rakastavasta Jumalasta sinne, missä sitä ei ennen tunnettu. Se saa olla meille merkkinä, että tätä tehtävää ei todellakaan tehdä omassa voimassa ja yksin, koska silloin – näin uskon – se olisi tuhoon tuomittua. Mutta koska Kristus toimii meidän kanssamme ja kauttamme, me voimme todistaa hänestä, eikä pelkästään vain sanoin, kuten tuo käsky ehkä yleensä ajatellaan, vaan myös teoin ja oman elämän kautta. Usein se, miten me turvaamme Jumalaan ja se, miten se näkyy tai tuntuu meidän arkielämästämme puhuttelee paljon enemmän, kuin koreat sanat.

Mutta tuosta, että Kristus on itse kanssamme, nousee mielestäni toinen vielä lohdullisempi ajatus. Mitä hän sanoo tuossa käskyssä? Hän toivoo opetuslapsia. Opetuslapsia.

Jeesus, taivaallinen kuningas, ei siis tahdo orjia (vaikka toki Paavalin sanoin me hänen palvelijoitamme olemmekin), alaisia, alistettavia seuraajia, vaan hän tahtoo opetuslapsia. Ihmisiä, jotka viettävät aikaa hänen kanssaan, oppivat häneltä ja vievät hänen opetuksiaan eteenpäin. Toisin sanoen Jeesus tahtoo sinut juuri sellaisena kuin olet viettämään aikaa kanssaan!

Sinun ei siis pidä olla jotain muuta, kuin mitä olet, vaan sinä kelpaat juuri tuollaisena. Vajavaisena, ehkä rikkinäisenä, joskus arkana, joskus pelokkaana ja usein sellaisena, joka ei oikein aina ymmärrä hänen tahtoaan. Sellaisena hän kutsuu sinua kulkemaan hänen kanssaan ja oppimaan pikkuhiljaa häneltä ja hänen kauttaan. Sinä siis riität. Ja se on aika lohdullinen ajatus.

#viikonsana #Raamattu #kastejalähetyskäsky #opetuslapseus