Kesäsana

Viikon Sana Kesä

Yksi luomiskertomuksen puhuttelevimpia kohtia on, kun Jumala toteaa, että ” Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään.” (1. Moos. 2:18) Myös Jeesus opettaa lukuisia kertoja siitä, mitä lähimmäisen rakkaus käytännössä on. Meidät on luotu tänne toisiamme varten, ja lähimmäisistä huolehtiminen ja toisten ihmisten rakkaudellinen ja kunnioittava kohtaaminen on meidän kaikkien tehtävä. ”Hengen hedelmää taas ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä. Näitä vastaan ei ole laki.” (Gal. 5:22-23)

Jos lähimmäisenrakkaus olisi aina helppoa ja kivaa, niin mikäs meillä olisi täällä ollessa. Mutta syntiin langenneen maailman todellisuudessa joudumme tunnustamaan, että emme aina osaa osoittaa rakkautta toisillemme. Joskus emme edes halua. Siksi nämä Jeesuksen sanat osuvat oivallisesti maaliinsa. Jos minä toivon, että minua kohdellaan aina viisaasti, kärsivällisesti ja lempeästi – jopa silloin kun en ehkä ansaitse sitä – niin varmaan olisi viisautta pyrkiä toimimaan itse samoin. Onnistuuko se aina ja helposti? Ei varmasti. Mutta onko se jotain, mitä meidän kannattaa opetella ja mihin kannattaa pyrkiä? Aivan varmasti.

Rukous: Jumala, kiitos että olet luonut meidät tänne toisiamme varten. Anna meille kärsivällisyyttä ja viisautta kohdata toisiamme rakkaudella ja kunnioituksella silloinkin, kun se tuntuu vaikealta. Auta meitä näkemään toisten ihmisten hätä ja toimimaan heidän hyväkseen, ja opeta meitä pyytämään apua silloin kun itse sitä tarvitsemme. Kiitos, että sinä olet meidän kaikkien Vapahtaja ja saamme aina turvata sinuun. Aamen.

Siunausta ja hyviä kohtaamisia sun viikkoon! ❤🙏