Kiitos

Viikon Sana 5 Kiitos

Tänä vuonna julkaisemme @sronuoret tilillä 52 viikon sanaa ja niihin liittyviä ajatuksia Raamatun äärellä. Tervetuloa mukaan matkalle! 😊🙏

Mistä kaikesta sinä olet kiitollinen? Tai, jos mietit elämääsi tarkemmin, mistä kaikesta voisit olla?

Tuo Paavalin kuuluisa rukouskohta Filippiläiskirjeessä on siitä hieno, että se muistuttaa meitä siitä, että saamme olla monista asioista kiitollisia.

Jotenkin nimittäin tuntuu, että useimmiten tuosta kolmikosta (rukous, pyytäminen ja kiitos) juuri tuo kiitos unohtuu ja leijonanosa rukouksistamme keskittyy kiitoksen sijaan pyytämiseen.

Toisaalta: ei siinä ole mitään väärää, me saamme tulla Taivaan Isän eteen juuri sellaisina kuin olemme ja useimmiten rukous kumpuaa huuliltamme juuri silloin, kun olemme hädässä. Mutta voisimmeko pysähtyä ajattelemaan myös kaikkea sitä, mikä on hyvin?

En siis tarkoita sitä, että hätämme, murheemme ja huolemme olisivat turhia ja pieniä, mutta välillä omien murheiden keskellä voi yllättyä positiivisesti siitä, miten paljon on kuitenkin myös asioita, jotka ovat hyviä.

Siispä, muistetaan myös katsoa elämän hyviä puolia, sitä kaikkea, mistä saamme olla kiitollisia. Ja erityisin kiitoksenaihehan on se, mitä kaikkea Jumala on jo tehnyt meidän puolestamme. Se, että sinä saat tuoda rukouksesi, valituksesi, toiveesi ja kiitoksesi hänen eteensä on maksanut hänelle koko pelastushistorian, huipentuen Jeesuksen ristinkuolemaan.

Se on iso kiitoksenaihe se!

Korkeimman siunausta viikkoosi! 🙏