Kirkasna aina sielujen laulun taivainen sointu säilyy vaan.

Viikon Sana Virsi 30

Pyhäinpäivänä moni käy hautausmaalla. Lukemattomat valot syttyvät pimeään, kun ihmiset tuovat kynttilöitä edesmenneiden rakkaittensa haudoille. Kynttilät luovat ympärilleen kauneutta, lämpöä, valoa – lohtua meille vielä täällä eläville. Seuraavien vuorokausien aikana haudoille sytytetyt kynttilät yksitellen sammuvat, ja jäljelle jää taas pimeä marraskuu.

Sukusi hautakiveä katsoessasi osa nimistä saattaa olla sinulle vieraampia kuin toiset. Osa haudatuista on saattanut olla osa sinun elämääsi, mutta osa ihmisiä, joita et ole koskaan itse tavannut.

”Opeta meille, miten lyhyt on aikamme, että saisimme viisaan sydämen.” (Ps. 90:12) Viisas sydän kiinnittyy siihen mikä kestää, ei siihen mikä on näkyväistä vaan siihen mikä on ikuisesti pysyvää. Pyhäinpäivänä muistelemme jo ajasta ikuisuuteen siirtyneitä rakkaitamme ja kiitämme kuoleman jälkeisestä elämästä. Pyhäinpäivänä tämän elämän rajallisuus tulee erityisellä tavalla kohti ja haastaa myös meitä pohtimaan missä oma toivomme on.

Jeesus sanoo: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” (Joh. 8:12) Kynttilät hautausmaalla sammuvat, ja lopulta sammuu myös jokaisen meidän elämämme tässä maailmassa. ”Kiitävi aika, vierähtävät vuodet, miespolvet vaipuvat unholaan. Kirkasna aina sielujen laulun taivainen sointu säilyy vaan.” Sukupolvi toisensa jälkeen saapuu maailmaan ja siitä myös lähtee. Jeesukseen Kristukseen turvansa laittava saa uskoa sielunsa ajasta erkaantuessa siirtyvän taivaan kirkkauteen.

”Kunnia Herran, maassa nyt rauha, kun Jeesus meille armon toi.” Virsi loppuu lohdullisesti, ja vaikka maassa ei aina rauha olisikaan, sydämissämme saa Jeesuksen armon tähden olla. Kerran luodaan uusi taivas ja uusi maa, jossa ei kuolemaa eikä sen aiheuttamaa surua, kärsimystä ja ikävää enää ole. On rauha ikuisesti.

Rukous: Kiitos Jeesus, että Sinä olet ristillä voittanut kuoleman. Kiitos, että olet maailman valo, ja valaiset minunkin elämän polkuni täällä maailmassa, kohti kirkkautta. Aamen.

#viikonsana #virsi #pyhäinpäivä #valo #elämä #kuolema