Koti

Viikon Sana 6 Koti

Saatat tietää, miltä tuntuu potea koti-ikävää. Ehkä olet vieraassa ympäristössä matkatessasi huomannut, miten ihana paikka oma koti voi olla. Oma paikka vetää puoleensa varsinkin silloin, kun olemme jossain kaukana.

Koti-ikävä tuntuu olevan hyvin luontainen tunne ihmisen elämässä. Se ei välttämättä liity siihen, että kotona kaikki asiat olisivat aina paremmin. Päinvastoin matkalla moni asia saattaa olla jopa paremmassa järjestyksessä, siistimpää ja vaivattomampaa. Hotellissa huoneeni siivotaan, käyttämäni vesilasi tiskataan puolestani ja sänkyni pedataan upean sileäksi. Omassa kodissani joudun tekemään nämä asiat itse. Koti-ikävämme ei siis välttämättä kohdistukaan omistamiimme tavaroihin tai mahdollisimman vaivattomaan ja mukavaan elämään. Kaipuu kotiin kumpuaa jostain syvemmältä, ja se kohdistuu paikkaan, johon tunnen kuuluvani ja jossa voin olla oma itseni.

Kirjeessään Korintin seurakunnalle Paavali kuvaili kaipuutaan kotiin Jumalan luokse. Tämän maailman kodeissakin Paavali tunsi olonsa vieraaksi. Hän tiesi, että Vapahtaja Jeesus oli mennyt edeltä paikkaan, jonne hänkin todella kuuluisi. Siellä, kuten Johanneksen evankeliumin 14. luvusta voimme lukea, kristityn kaipuu kotiin tyydytetään ja asuinsijamme valmistetaan viimeistä prässättyä tyynyliinaa myöten.

Siunausta viikkoosi!