Maailma

Viikon Sana 12 Maailma

Onko sinulla jokin taito, jonka osaat vaikka silmät kiinni? Pieni tai isompikin asia, jonka hallitset niin hyvin, että tuskin paremmin sitä voisi tehdäkään?

Jollekin tämä voi olla pannukakkujen tekemien, toiselle neulonta tai pihan haravoiminen. Televisiosta saatamme nähdä kaikkein taitavimmat urheilijat ja laulajat, kirjan kautta voimme tutustua mestarikirjailijan kykyihin. Jonkun asian hallitseminen tuo itsevarmuutta ja rauhaa siitä, että asiat menevät niin kuin niiden pitää.

Paremmin kuin minä tai sinä valmistamme pannukakkua, Jumala hallitsee maailmaa. Daavid kuvailee psalmissaan, miten kaikki, mitä maanpiiri sisältää, on Herran. Hän on sen luonut ja tietää sen toiminnan täydellisesti. Hän tuntee luomakuntansa ja hallitsee sen vaiheita ja historiaa. Universumin käsittämätön kompleksisuus on Jumalalle yksinkertaista ja helppoa.

Mestarigolfaaja epäonnistuu joskus, laulajan ääni käheytyy ja meidän pannukakustamme tulee joskus varsinainen ”pannukakku”. Silloinkin, ja ehkä etenkin silloin, kun asiat eivät mene niin kuin niiden pitäisi, on hyvä muistaa, että Jumala pitää luomakuntaansa kädessään ja hallitsee ja ohjaa sen kulkua. Siihen on meidän hyvä tukeutua ja turvautua, sillä Jumalan tahto lastansa kohtaan on rakkaudellinen ja hyvä.

Siunausta viikkoosi!