Mahdollista

Viikon Sana 11 Mahdollista

Riitänkö? Osaanko? Ymmärränkö? Selviänkö? Uskallanko? Jaksanko? Kelpaanko? Luotanko? Uskonko? Pelastunko?

Meistä jokainen kohtaa elämässään monenlaisia haasteita. Toiset haasteet ovat sellaisia, että voimme tehdä niille itse jotain. Ja toiset taas niin suuria, että omat yritykset tehdä edes jotain tuntuvat mitättömältä pisaralta meressä. Siksi joskus tekee mieli vain työntää pää pensaaseen ja odottaa, että tilanne menee ohi. Valitettavasti siitä on vain harvoin oikeasti apua, vaikka se hetkellistä helpotusta toisikin. Parempi vaihtoehto on puhua mieltä vaivaavista asioista jonkun kanssa ja pyytää apua.❤️ Pieniä ja suuria haasteita tulee vastaan myös kristittynä elämiseen liittyvissä asioissa, ja niistäkin on hyvä jutella jonkun läheisen ihmisen tai vaikka nuorisotyönohjaajan tai papin kanssa.

Näin tekivät myös opetuslapset, jotka usein esittivät Jeesukselle kysymyksiä asioista joita eivät ymmärtäneet. Markuksen evankeliumin luvusta 10 voimme lukea yhdestä tällaisesta keskustelusta, joka liittyi kristinuskon ehkä suurimpaan kysymykseen: kuka voi pelastua? Aiemmat tapahtumat ja Jeesuksen opetus olivat saaneet opetuslapset hämilleen: ”Opetuslapset olivat yhä enemmän ihmeissään ja kyselivät toisiltaan: »Kuka sitten voi pelastua?»” (Mark. ‭10:26‬ ) Ja Jeesus vastasi, että ihmiselle se onkin mahdotonta, mutta Jumalalle kaikki on mahdollista.

Pelastuksen suuri salaisuus on, että se on täysin Jumalan aikaansaannos, jonka me saamme ottaa vastaan. Meidän ei tarvitse mitata ja vertailla uskoamme mihinkään, vaan oleellista on uskon oikea kohde, turvautuminen Jeesukseen. 🙂 ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” (Joh. ‭3:16‬)

Muista siis tämä: kun maailman vaatimukset ahdistavat tai epäilykset ja huono omatunto vaivaavat, niin käänny silloin aina rohkeasti Jeesuksen puoleen. Hänen luonaan on anteeksiantamus, lepo, lohdutus ja rakkaus, jotka tekevät mahdottomasta mahdollista. ❤️

Siunausta sun viikkoon! 😊🙏