Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun

Syksyn Viikon Sana Mina Olen Sinut Nimelta Kutsunut

Tämä lupaus annettiin alun perin Israelin kansalle, jotta sen kautta lupaus voitaisiin lopulta antaa maailman kaikille kansoille, jokaiselle ihmiselle, joka haluaa tämän kutsun ottaa vastaan. Sinulle ja minulle.

Jumala kutsuu ihmisiä ympäri maailmaa puoleensa. Olet siis osa suurempaa Jumalan perhettä. Usko on ”joukkuelaji”. Vanhassa testamentissa Israel kansana seurasi Jumalaa, Uusi testamentti taas kuvaa Jeesukseen uskovien seurakunnan syntyä ja alleviivaa seurakuntayhteyden tärkeyttä. Joukkueemme joukkueenjohtajana toimii itse Jeesus, ”uskomme perustaja ja täydelliseksi tekijä” (Hepr. 12:2a). Tämän täydellisen johtajamme valmennettavina saamme me epätäydelliset opetella kantamaan toistemme taakkoja, rakastamaan toinen toisiamme, ja viemään evankeliumia yhdessä kaikkeen maailmaan.

Et kuitenkaan ole vain osa rypästä, nimetön kasvo suuressa joukossa Jumalan lapsia, vaan sinä olet henkilökohtaisesti nimeltä kutsuttu. Usko on henkilökohtainen suhde. Joukkue koostuu yksittäisistä jäsenistä. Olet omana itsenäsi Jumalalle rakas ja tärkeä, korvaamaton, Hänen kutsumansa.

”Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut.” (Jes. 43:1b) Jumala lunasti Israelin maailman kansojen joukosta omakseen, ja lopulta Jeesus ristinkuolemallaan lunasti meidät, jokaisen Häneen uskovan, omikseen. Olet osa Jumalan valtavaa perheväkeä; näkyvää, ja jo kirkkauteen edeltämme mennyttä meille vielä näkymätöntä. Olet myös Jumalan nimeltä yksilönä kutsuma.

Viivojen kohdalle voit tähän raamatunjakeeseen lukea oman nimesi: ”Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut, _______. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, _______, sinä olet minun.” (Jes. 43:1b)

Rukous: Rakas Isä, kiitos että olet minut nimeltä kutsunut. Kiitos yhteyden lahjasta, yhteydestä Sinuun, ja yhteydestä seurakuntaperheeseen. Aamen.

#viikonsana #Raamattu #nimeltakutsuttu