Olkaa aina valmiit antamaan vastaus jokaiselle, joka kysyy, mihin teidän toivonne perustuu.

Tämä seuraava juttu tuskin tulee sinulle yllätyksenä: elämä ei ole aina helppoa. Meillä jokaisella on monenlaisia haasteita, joiden kanssa painimme, ja se mikä on toiselle helppo nakki, voikin olla toiselle tosi iso haaste – ja toisin päin.

Yksi tosi tärkeä ja merkittävä asia meidän kaikkien jaksamisen kannalta on se, että elämässä on läsnä toivo. Jos elämässä on toivoa, on mahdollista uskoa ja luottaa, että asiat voivat vielä järjestyä, vaikka juuri nyt ei siltä näyttäisikään.

Toivo on myös kristillisen uskon ydinjuttuja. Erityisesti siksi, että meidän toivomme ei koske vain tätä elämää, vaan ulottuu iankaikkisuuteen saakka. “Se toivo on elämämme ankkuri, luja ja varma. Se ulottuu väliverhon tuolle puolen.” (Hepr. 6:19) Tätä elävää ja ikuista toivoa saamme myös yhdessä olla viemässä eteenpäin kaikille sitä kaipaaville.

🙏 Kaikki, mitä pyhät kirjoitukset sisältävät, on kirjoitettu meille opiksi, jotta saisimme siitä kestävyyttä, lohtua ja toivoa. (Room. 15:4)
🥰 Toivon Jumala täyttäköön ilolla ja rauhalla teidät, jotka uskotte, niin että teillä Pyhän Hengen voimasta olisi runsas toivo. (Rooma. 15:13)
❤Herra on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. (Ps. 34:19)

Tänään vietetään Maailman mielenterveyspäivää ja meneillään on myös nuorisotyön viikko, jonka aikana pidetään esillä eri tahojen tekemää työtä nuorten hyväksi. Siksi haluamme tällä viikolla haastaa sinut tekemään ainakin yhden seuraavista jutuista – tai vaikka kaikki! (Aikuisetkin saa ottaa haasteen vastaan, tehtäviä voi soveltaa. 😊)
1. Pistä jollekin kaverille viestiä ja kysy mitä hänelle kuuluu.
2. Lähde tällä viikolla kotiseurakunnan/järjestön tms. nuorteniltaan ja pyydä sinne joku kaveri mukaan.
3. Jos olet huolissasi omasta hyvinvoinnistasi, niin kerro siitä kaverille, vanhemmille, nuorisotyöntekijälle tai vaikka koulussa opettajalle tai kuraattorille. Avun pyytäminen ei aina ole helppoa, mutta se kannattaa. Kenenkään ei tarvitse jaksaa yksin. ❤

Siunausta sun viikkoon! 😊🙏

#viikonsana #Raamattu #toivo #tätäonnuorisotyö #maailmanmielenterveyspäivä