Siunaus

Viikon Sana Talvi Lumihiutale

Aina kun vuosi on päättymässä ja uusi alkamassa, tulee usein mietittyä oman elämän kulkua ja tulevaisuuden suunnitelmia. Entäpä jos nyt alkavan uuden vuoden aluksi kääntäisimmekin katseemme kohti Jumalan lupauksia? Miltä vuosi 2023 niiden valossa näyttää?

Jumalan lupaukset ja suunnitelmat ovat todellakin ihmeellisiä. Raamattu sisältää monia ylistystekstejä, joissa ihmiset iloitsevat ja kiittävät Jumalaa siitä, että saavat olla osa Jumalan suunnitelman toteutumista. Kaikkein kirkkaimmin loistava liekki Jumalan suunnitelmassa on Jeesus ja hänen tehtävänsä ihmisten pelastamiseksi. Kristusta koskeva suunnitelma – eli pelastushistoria – kertoo läpi Raamatun siitä, miten Jumala rakkaudessaan valmisti pelastuksen kaikille ihmisille. Kun meidän uskomme keskipisteenä on tämä valo, emme koskaan ole pimeässä vaan kuljemme aina kohti oikeaa päämäärää.

Joskus saattaa kuitenkin käydä niin, että Jumalan selkeästä suunnitelmasta huolimatta emme välttämättä aina ymmärrä ja näe Jumalan johdatusta ja suunnitelmaa omassa elämässämme. Eikä tarvitsekaan. Me kuitenkin tiedämme mitä Jumala meille Raamatussa lupaa, ja saamme uskoa ja luottaa siihen, että hän täyttää meille antamansa lupaukset. Hän siunaa meitä. Siksi kristityllä on aina elämässään toivo, oli hän millaisessa tilanteessa tahansa. Jumalan lupaukset kantavat, perille asti.

Uuden vuoden alkaessa meitä muistutetaan siitä, että elämämme ei riipu ainoastaan maailmassa vallitsevista valloista ja laeista, vaan elämämme on Jumalan kädessä. Ja jos kaipaamme uuden vuoden alussa myös uutta alkua omassa elämässämme, sen aloittamiselle ei ole parempaa paikkaa kuin ristin luona, armon varassa. Siihen Jeesus kutsuu meistä jokaista, tänään ja kaikkina elämämme päivinä. Tähän lupaukseen saamme luottaa: ”Minun lampaani kuulevat minun ääneni ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Minä annan heille ikuisen elämän. He eivät koskaan joudu hukkaan, eikä kukaan riistä heitä minulta.” (Joh. 10: 27-28)

#siunaus #Jumala #johdatus