Totisesti, totisesti: se, joka kuulee minun sanani ja uskoo minun lähettäjääni, on saanut ikuisen elämän

Viikon Sana Joh 5.24

Tänään on tuomiosunnuntai. Pyhä, jolloin korostetaan Jeesuksen kuninkuutta ja muistutetaan itseämme siitä, että hän tulee kerran takaisin tuomitsemaan koko maailman. Mutta mitä tuomiosta ja tuomiopäivästä pitäisi ajatella?

Toisaalta se voi (ja saa) herättää meissä hieman epämiellyttäviä tunteita, sillä se muistuttaa siitä, että Jeesus ei ole vain rakkautta ja vaaleanpunaista hattaraa, vaan hän on koko maailmankaikkeuden Herra ja tuomari. Ja tieto siitä saakin herättää vähän epämukavaa oloa, kun pohdimme omaa vaellustamme. Elänkö tarpeeksi hyvin? Pyrinkö noudattamaan Jumalan tahtoa? Vai unohdanko hänet, kunnes kaivan hänet esiin joskus nuortenilloissa, leireillä tai sunnuntaisin kirkossa?

Mutta samalla: tuomiopäivä saa myös herättää toivoa ja luottamusta, sillä Jeesus sanoo siitä suoraan: jos kuulemme hänen sanansa ja uskomme Jumalaan, me olemme jo saaneet ikuisen elämän. En tiedä, että voiko tuota kauhean paljon suoremmin sanoa? Kristuksessa sinä olet jo pelastettu, sinut on jo sovitettu ja sinut on lunastettu. Kaikki on siis Jumalan puolelta valmiina.

Tuosta armosta käsin me saamme tutkia tuota tuomiosunnuntain ensimmäistä puolta ja itseämme kristittynä. Saamme tutkia itseämme, pettyä usein siihen, miten hyvin osaamme ja tahdomme seurata Jumalan tahtoa ja pyrkiä elämään paremmin. Mutta kaiken sen saamme tehdä jo pelastettuina ja rakastettuina Jumalan lapsina.

Ja silloin tuomiopäivä ei enää olekaan niin pelottava. 🙂

Rukous: Pyhä Jumala, kiitos lupauksestasi, että Poikasi paluu on meille ilon ja toivon päivä. Päivä, jolloin saamme elää kanssasi ikuisesti ilman kärsimystä, kuolemaa, syntiä tai surua. Muistuta meitä tuosta toivosta ja ohjaa samalla elämäämme niin, että eläisimme paluutasi odottaen sinun kunniaksesi ja lähimmäisemme parhaaksi. Aamen.

#viikonsana #Raamattu #tuomiopäivä #tuomiosunnuntai