Ystävä

Viikon Sana 7 Ystävä

Kuvittele mielessäsi parhain herkku, jonka tiedät. Itselleni mieleen tulee jokin maukas juusto tai eräpannulla paistetut letut. Olen kovin kiitollinen siitä, että Jumala on luonut maailmaan niin paljon asioita, joista saamme nauttia.

Viikon sana on ystävyys. Sananlaskujen kirjassa ystävän sanat rinnastetaan suuren herkun eli nuoren hunajan kaltaiseksi virvoittajaksi. Vielä maukkaita herkkujakin suuremmalla riemulla voimme kiittää siitä, jos elämäämme on suotu hyvän ystävän rohkaisevia sanoja ja huolehtivia tekoja.

Toisessa kohtaa Raamatussa voimme lukea, miten Jeesus kutsui seuraajiaan ystävikseen. On käsittämätöntä ajatella, että maailmankaikkeuden Luoja tahtoo kutsua ystäväkseen sinut ja minut. Vielä ällistyttävämpää on se, mitä tuo paras ystävämme, Vapahtajamme, oli valmis tekemään ystäviensä puolesta. Laulussa lauletaan ”Hän antoi henkensä puolestani, hän on minun kärsivä Jumalani. Hän pitää minusta huolen.”

Ystävänpäivän viikolla on jälleen kerran hyvä suunnata katse Jeesukseen. Elämällään Kristus näytti, miten ystävyys voi olla uhrautuvaa tekemistä, itsensä likoon laittamista ja toisesta huolehtimista. Kun olemme saaneet niin paljon, on hyvä kysyä itseltään, että voisinko ilolla jakaa saamastani jotain eteenpäin ystävällisinä tekoina esimerkiksi toisen kuulumista kysyen, pysähtyen, kuunnellen ja rohkaisten.

Siunausta viikkoosi!