Pienoisevankeliumi

Viikon Sana Talvi Lumihiutale

Ensimmäisenä saamme pysähtyä pienoisevankeliumin äärelle, mikä on sinänsä osuvaa, koska vietämme kirkkovuodessa vielä jouluaikaa. Siispä saamme vielä kerran kääntää katseemme kohti Jeesuksen syntymää ja sen huikeaa sanomaa!

Tahdoin jakaa teille pätkän eräästä joululaulusta tähän liittyen. Kappale on nimeltään ”Lowborn” ja sen on tehnyt amerikkalainen kristillinen yhtye Wolves at the Gate. He laulavat joulun ihmeestä mm. seuraavasti:

Lowborn God, save us from sin!
Lowborn God, save us save! Come save our souls!
The unseen God silently lays
Waiting until the glorious day
The Incarnate Divine put His life out on the line
For children of the dust while lifting up our curse.

Suomennettuna:

Alhaiseksi syntynyt Jumala: pelasta meidät synniltä.
Alhaiseksi syntynyt Jumala: pelasta meidät! Pelasta! Tule ja pelasta sielumme!
Näkymätön Jumala makaa hiljaa, odottaen kunnian päivää.
Lihaksi tullut Pyhä antoi henkensä pantiksi
tomun lapsille samalla, kun hän poisti kirouksemme.

Siinä on hienosti kuvattu Jeesuksen syntymän ja kuoleman tehtävä, mikä on pienoisevankeliuminkin tärkein sanoa. Jeesus tuli pelastamaan meidän sielumme ja poistamaan kirouksemme, kuten laulussa sanotaan. Ja sen lihaksitulemisen ja myöhemmin ristinkuoleman ja ylösnousemuksen kautta meidän osamme on todella tuo, minkä Johannes kuvaa pienoisevankeliumissa. Meidät on todella pelastettu yksin uskomme tähden. Uskon, jonka saamme Jumalalta itseltään ja jonka kautta saamme lahjana kaiken!

Ja siinä onkin uskon suuri salaisuus. Koska se on Jumalalta saatu lahja, eikä joku minun oma nerokas päätelmäni, se voi sisältää kaikki Taivaan aarteet, joita Pyhä Jumala tahtoo meille lapsilleen jakaa. Sen, Jumalalta saadun uskon, kautta Jumalan rakkaus ja armo peittävät allensa kaikki meidän syntimme, vajavaisuutemme ja syyllisyytemme. Uskon ja armon kautta Taivas on todellakin meille avoinna, koska Jumala itse lupaa meille niin!

#viikonsana #Raamattu #ulkoläksyt #joulu